Webdesign – Webhosting – PromotieWebdesign index Nederland

off Waarom je een achteruitrijcamera aan moet schaffen

D Blogger to Internetmarketing  

Een achteruitrijcamera: doen of niet? Alhoewel het een flinke investering is, is het vaak zeker de moeite waard. Daarbij: een extra paar ogen op de weg kan nooit kwaad, toch? Graag zet ik voor jou vier voordelen van een achteruitrijcamera op een rijtje.

Makkelijker inparkeren

Een achteruitrijcamera biedt meer zicht bij het inparkeren. Omdat je niet meer je nek hoeft te verdraaien om iets te kunnen zien, heb je meer overzicht tijdens het parkeren. Daarbij kan zo een camera ook perfect van pas komen wanneer het regent en je door je spiegels bijna niets kunt zien. Tegenwoordig geven bijna alle achteruitrijcamera’s aan waar de stoepranden zich bevinden. Op deze manier verklein je de kans op schade te rijden tijdens het parkeren.

Hulp bij het rijden

Een achteruitrijcamera biedt zowel hulp bij achteruitrijden, als bij normaal rijden. Wanneer je achteruitrijdt, kun je met behulp van zo een camera zien of je recht rijdt en of je nergens tegenaan komt. Ook bij wanneer je vooruitrijdt kan een achteruitrijcamera van pas komen. Dit is bijvoorbeeld bij het invoegen. Door middel van de camera kun je zien wat er achter je gebeurt en hoef je dus niet meer (zo vaak) achterom te kijken.

Veilig in de auto

Wanneer je aan het rijden bent, is het belangrijk om zelfverzekerd achter het stuur te zitten. Wanneer je bang aan het rijden bent, is de kans op ongelukken groter. Een achteruitrijcamera kan sommige bestuurders een veilig gevoel geven, waardoor zij zelfverzekerd de weg op kunnen gaan.

Camera werkt beter dan sensor

Tot slot is het zo dat camera’s veiliger zijn dan sensoren. Zo een sensor begint vaak te piepen wanneer je te dicht bij een andere auto, paal of stoeprand komt. Uit onderzoek bleek dat achteruitrijcamera’s eerder helpen bij het voorkomen van een aanrijding of ongeluk, dan sensoren. Een reden hiervoor is dat een achteruitrijcamera dode hoeken tot wel 90 procent vermindert.

Misschien ben je nu wel overtuigd om zo een camera aan te schaffen. Maar, hoe moet je een achteruitrijcamera installeren?Om een antwoord te krijgen op die vraag, kun je het beste een kijkje nemen op achteruitrijcamerawinkel.nl.

Dit reclame-artikel is geplaatst door (e-conomy), gegevens zijn bekend bij en geverifieerd door de beheerder van deze website.

Comments are closed.