Webdesign – Webhosting – PromotieWebdesign index Nederland

off Waarom kiezen voor een achteruitrijcamera

D Blogger to SEO  

Bijna iedereen in Nederland die een rijbewijs heeft, beschikt ook over een auto. Nieuwe auto’s zijn vaak uitgerust met sensoren. Deze sensoren zorgen ervoor dat de auto gaat piepen wanneer je (te) dicht bij een stoeprand of voorwerp in de buurt bent. Deze sensoren zijn handig, maar een achteruitrijcamera biedt nog meer voordelen. Recentelijk wees een Amerikaans onderzoek uit dat achteruitrijcamera’s effectiever zijn dan sensoren wanneer je schade bij het inparkeren wilt voorkomen.

 

Het betreffende onderzoek werd uitgevoerd door het IIHS (Insurance Institute of Highway Safety). Zij vroegen gedurende dit onderzoek een aantal proefpersonen om een auto achteruit in te parkeren. Zij lieten de kandidaten geloven dat zij hierna iets met het infotiansysteem gingen doen. Omdat de proefpersonen niet wisten dat het om een parkeeroefening ging, deden ze dit niet anders dan normaal. Hun focus lag niet volledig op perfect inparkeren.

 

Tijdens het inparkeren plaatste het onderzoeksteam een object achter de auto. Het object werd wel gezien (zowel door de spiegels, door sensoren als door de achteruitrijcamera), maar toch raakte veel bestuurders het object. Dit waren vooral bestuurders van auto’s zonder sensoren of achteruitrijcamerasysteem.

 

De auto’s die uitgerust waren met sensoren raakten in 94 procent van de gevallen het object aan. Daarentegen, de auto’s voorzien van een camerasysteem raakten slechts 56 procent van de keren het object. Dit is een aanzienlijk verschil. Opmerkelijk was bij dit onderzoek dat auto’s die uitgerust waren met zowel een camerasysteem als een sensor het object on 75 procent van de gevallen raakten.

 

Naar schatting komen er in de VS jaarlijks bijna driehonderd mensen om het leven door een auto die achteruit aan het rijden is. Bovendien raken er in zo’n zelfde situatie ook nog eens achttienduizend mensen gewond. Een achteruitrijcamera vermindert de zogeheten blind spots tot wel 90 procent. Er zijn dan ook veel mensen die streven naar verplichte achteruitrijcamerasystemen in auto’s. Kijk voor meer informatie over achteruitrijcamera’s op www.achteruitrijcamerawinkel.nl.

Dit reclame-artikel is geplaatst door (e-conomy), gegevens zijn bekend bij en geverifieerd door de beheerder van deze website.

Comments are closed.